This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.

Language

Currency

"Mitt sätt att skapa och arbeta" | by Benson - Swedish Design

"Mitt sätt att skapa och arbeta"

Kvalitét, funktion, design och hållbarhet är värdeorden som genomsyrar mitt sätt att skapa och arbeta.


Genomgående, särskilt i Garden-serien finns en känsla av återbruk långt från det plastiga, skrikiga, konsumerande “nya”. Jag vill inte ha det så. Jag vill känna den där hackan i handen igen tio år senare. Och igen och igen. Fokus på kvalitet och funktion är som alltid väldigt hög i mina produkter.

Och kombinationen med det “vackra” för ögat.  Det stilrena, snygga, funktionella som ska samspela med de övriga naturliga elementen runt omkring. Harmonisera. I färger som smälter in. I ett material som man längtat efter. 

Jag har till exempel just därför valt ask i handtagen på mina produkter. Ask har en snygg gråaktig ton, är ett tåligt trädslag och åldras vackert. Ask är ett relativt lätt dessutom vilket är bra när det används till arbetsredskap. Därför av många av trädgårdsredskapen extra oerhört lätta och enkla att arbeta med, utan att du blir trött.

Förutom min ambition om att det är snyggt, funktionellt och kvalitativt försöker jag ta hänsyn och visa omtanke för vår miljö och omvärld.

Förpackningarna är tillverkade av återvunnet papper och plast används i absolut minsta möjliga mån. Det är tyvärr alltför många aktörer idag som använder miljöbelastande plast i stor utsträckning. Miljön behöver vår allas hjälp!

Produktsortimentet utökas och fylls på med nya egendesignade produkter frekvent. Egentligen så snart jag upplever ett behov och efterfrågan, inte minst hos mig själv, hos något som inte finns. Då sätter jag igång att skissa just det.

Saknar du något kan du väl maila mig här?

Att formge är för mig inspiration när den är som bäst. Jag har som ambition att alltid ta fram kvalitativa produkter som jag själv gillar. Förhoppningsvis är vi två som gillar.

Tags: Anna Benson

Leave a comment